hai strangers! great. terima kasih sudi lepak membaca. mari kita say hi to each other. pop up my cbox ^^

04 April 2011

story mory bekas-bekas

okay , entry kali nih , mengisahkan perihal bekas-bekas boyfie eden . tetibe rindu an , nak bercerita tentang mereka yg pernah memberi and sudi menyayangi aku , even just for a while . tengs guys .

first couple : hafiz

mase nih aku form4 . baru nak berjinak-2 ngan dunia couple nih , hahah percubaan pertame . okayy , kitorg mule kenal kat portal generation , ape tuh ? ala , geng-2 facebook gak nih , seangkatan lah ngan myspace , Friendster ape sume bagai tuh . senang ckp cinta tenet lah kot an . haha . okay , aku pun berkenalan lah ngan mamat nih , da lame-2 tuh , kitorg makin rapat , ape lagi an , baru lah bertukar num fon bagai . tp mase tuh , aku miskin , gune fon pinjam makcik aku bhai , haha ! kitorg takde dating-2 macam korg bagai , jauh kot , lumut sane budak nih stay . aku kat bagan serai hah . uhh , cinta tak face-to-face , suck wa ckp lu , tp takpe , mase tuh aku budak baek  gile , dok hostel kot , bile mase nak dating an . so , pasrah jeh lah .

okay , nak dijadikan story , cuti sch ! fuyooo , yes-2 ! kene lak abah aku ajak g pangkor . gile tak sonok ?! mase tuh aku da tersengih-2  , dalam haty nih aku jeh tahu , nak jumpe si dye , hahah excited ! abah aku baek punye pilih location , aku teros setuju , takde bangkang-2 dah , padehal , aku lah plg memilih tmpat holiday . hehe .


kat sane lah bermule nye first date aku , hehe . macam korg tak tahu , konfem tersengih-2 bagai , haha . malu ade , happy ade , plus nervous ag huh , yelah an , ptame kali meet , at last berjalan ngan lancar . 3tahun aku couple ngan mamat nih , lame an ?

sampai lah satu mase , surat PLKN menunjukkan diri nya d rumah hafiz . aku dapat tau dye pasang laen kat sane .


why hafiz ?


jawapan dye : ala , hafiz couple contract aje lah za , hafiz bukan sungguh-2 pun ngan dye . abeh PLKN clash lah . 3bulan jeh. Boring kat sane . hafiz syg za . hafiz nak eza jeh .
aku pulak bantai : ouh , bole pulak camtu an ?! dah tuh ? nti lau hafiz study  contract lak ngan awek 2,3,4tawon ? kat tempat keje nti contract lak sampai pencen? Da kawen nti contract lak sampai eza mati ? macam tu ke hafiz ??!
hafiz : ape eza ckp nih ?
aku : dah lah hafiz , clash ag baek , babai . cukup kat sini .
hafiz : eza , jgn mcm nih !

*hafiz , sampai saat nih , gamba hafiz still tergantung kat bilik eza , eza tak tergerak haty pun nak buang , ntah kenape . da bersawang bagai , penuh ngan sarang labah-2 , eza tak pena ambek kesah , tp eza tak buang , kenape ?

. . . . . . . . end of story . . . . . . . . . . .

Second couple : zaky zakuan

Tingat sal mamat nih buad aku nak gelak . kitorg kenal mase dye coup ngan adek aku ?? haha , mesti korg pk aku jahat an . jgn judge aku lg . cerite nih lebih kurg cm maria mariana lah . tp tak serupa pun . haha . okay , kitorg mule berkenalan rapat after dye da clash ngan adek aku . mase tuh dpt call free , sim card on my sis punye ic , so mase birthday adek aku lah tuh . aku call lah dye , borak-2 bagai , n then dye sonok lah pulak talk-2 ngan aku nih . da agak lame kawan , dye pun meluah kan perasaan kat aku , fall in love lah pulak . aku yg free mase tuh , dah timbang bape kilo sume , accept jeh lah kot bole buad aku happy sikit ade pasangan nih an , hehe . yg nih serius , aku tak pena jumpe .sebab tak sempat , dye da pindah Kelantan sane . jauh bhai . tapi ..
Makin lame aku hilang trust kat dye , ntah kenape . okay-2 , sebab nye mcm nih .

Pengakuan dye : eza , zakuan ade mende nak teros terang ngan eza . dulu mase kite mule-2 coup , zakuan just nak jadi kan eza tempat tuk zakuan lupe kan liana . mase tuh , takde rase syg pun kat eza , n now , rase syg tuh melebihi kasih syg zakuan pde diri sendiri . eza plg zakuan syg skg nih , eza yg teratas . zakuan takde pena syg gurl sampai cmnih . liana pun tak .

Reaction aku lak : ouh! *just one word.

Zakuan : caye lah eza . zakuan tak tipu.

Aku : still contact ngan liana tak ?

Zakuan : tak dah ! takde contact pun .

Penipu ! kau mang penipu ! sebab before this , aku da check out fon adek aku . *hoby aku sial! Hhahaha . kau siap nyanyi bagai , pakej adek aku record lg! ape tuh ? rancangan hiburan ke pe ?? ko penyanyi ke ? lagu-2 jiwang bagai. Shit! Zaky, kau mang shit! Aku pgil dye zaky lah, dye bahase diri zakuan . tapi takpe , aku mang takde feel tuk kau pun , hahah , kau pun tertipu 0-0 okayy ?

Eh , tak clash lg oke ? hehe , game masih diteruskan . mase tuh aku mang da ready pasang laen , third couple : NAJMI ADHA . yg tuh t aku cite . tp mase aku coup zaky aku tak coup ag ngan najmi adha , aku bukan bangse curang oke . aku kawan jeh ngan budak tuh , hah nti aku story . okay , nak dipnjgkan story , zaky dpt tau . igt aku goyang ke ? aku da ready ngan bukti kukuh bie ! sgt kukuh . tunggu nak lepas ag , hahah .


Mase tuh pulak kat sch , aku kan form six ? , study grup lak ptg-2 , aku bijak . pah pulak dpt free call , membe aku ! aku pun buad sesi borrow fon , call kau an bie ? aku maki kau mase tuh , mesti kau igt kau nak serbu aku dulu an ? aku awal-2 da ready bie ! satu kantin denga ! haha , clas aku dekat ngan kantin ! membe aku terkezut berok , relax jijah , relax . name femes ! dorg mane pena tgok aku baran , hahah mcm berok muke korg shock , haha . okayy , diiktiraf clash !

*ade jugak boy mcmnih ? zaky , tengs sgt lah , tp sory jugak .

. . . . . . . . end of story . . . . . . . . . . .

Third couple : najmi adha .

Mase kitorg kenal , dye nih ade awek ag , aku pun still ngan zaky lg , heheh , so masing-2 belagak , sombong bagai . haha . contact pun tak salu , time-2 bosan yg sangat-2 membosan kan baru dye text aku . aku ? jgn harap nak text dye . tak pandai nak mule dulu . okay . alkisah nye bermule begini , agak da sebulan mang takde contact , tetibe pade satu pagi yg agak-2 dingin , 'i'll never be the same , if we ever meet again . .  ' , fon aku bunyik lah , ADA calling . . . wah ! najmi adha lah tuh , hee . haha . aku pun ngan sore stim bagai , angkat fon . borak-2 punye borak , sangkut suda , haha . lepas kejadian tuh jeh , kitorg teros rapat . fyi , mase tuh dua-2 da single ! heheh , line clear !

4months , kitorg kawan , baru declare couple . aku mang syg dye nih , gile babi bhai , sgt-2 ! kau tahu kan ada ? hehe . nak tahu why ? dye lah yg paling memahami aku , pakej karakter boy yg aku nak ade kat dye weh , jgn tye lah kan ? hee . 

perihal yg kami bole declare nih sbb , kat aku dye ckp aku nih org plg rapat ngan dye weh ! ngan membe-2 dye , dye ckp aku wife dye , haha sampai tak kasi usik , so , aku dgn confuse plus bintang-2 kat pale , memberi satu soalan pde beliau .

aku : ada , sape arrien pde ada ?
ada : asal tye ?
aku : ayap ckp *membe dye! arrien awek ada ? ada ckp arrien kawan jeh ? mane satu nih?
*aku kan jenis terus terang .
ada : hehe , tak tahu lah .
aku : gelak lak . sape ?
ada : wife ada ahhh . hehe
aku : bile mase lak ? takde declare pun an .
ada : hehe , mang takde declare , tp ada . . .
aku : ada ape  ? *pakej berdebar-2 nih , haha
ada : dah book , haha
aku : haha , ouh , da merisik lam diam lah ? asal tak minang teros , hehe
ada : malu !
aku : haha , meh arrien yg minang .

dan bermula lah sesi lakonan kami , so sweet , hhaha <3 blablablablabla ~

satu hary , aku dpt news mengatakan yg beliau akan berpindah ke melaka :( sedih gile babi bhai , tp dye janji aku , takkan lost contact . and dye mang mengotakan janji tersebut ! sampai lah satu mase , aku dpt news ag mengatakan yg pak mentua aku membuka restoran baru di sane , lupe aku nak tye ape name! dan bermulalah episod ada menjadi pekerja tetap di sane merangkap anak tauke :) uhh! kaya family dye nih weh . bapak polis , mak polis , pakej siap ade umah sewa , bukak restoran ag , kawen ngan dye nih , kaya sia-2 jeh aku , hehe . nak date ? pilih jeh keta mane kau nak . haha dye layan accord jeh :) *antara keta yg ade .

dan bermulalah jugak episod hidup eza arrien menjadi sunyi sepi . always busy . tapi dye nih aku percaye , mang takde curang ini budak ! aku takde risau-2 . mang trust gile ah . 

and kitorg break sebab dye ase bersalah sgt tak dpt spend time ngan aku plus kitorg da jauh , susah nak jumpe ape bagai . hurm , mang takde jodoh , tp aku reda . 

*pde gurl yg akan menggantikan tmpat aku , u , please jage dye mcm mane kami jage each other .
he's so caring , loving and tak romantic , hahah :P . ADA , still ade GAPY yg teman kan ada kan ? gantikan tempat arrien kan ? jage dye jgn sampai jd wane kelabu . *sebab kena air liur basi kau mase tido ! hahah

. . . . . . . . end of story . . . . . . . . . . .


fourth couple : naha

dye nih , aku kenal mase ikot miea , makcik hasnah , pakcik abg and kak ann g raye uma sedare dorg :) dye nih , membe sepupu miea :) . story bermula apabila ashong balik uma ngan membe dye , and fyi mase tuh aku ngan miea baek punye pose atas lantai uma sebab tdo ?! hahah , memalukan ! elok dorg balik , bihun sup suda sedia dan terdengar lah bunyi-2 name kitorg di pggil . 'jijah , adek ! mai makan' , hahah . miea baek punye hal teros duduk bersila kat tepi abah dye pakej bagi pinggan lg , hahah bagus punye anak dare , haishh , soryy kawan terbukak rahsia ! , haha :D . 

da abeh makan , teros g lepak lua ngan dorg sume lah . tapi aku tak , aku menjauh kan diri pde dorg , segan ah weh hal td , hahah . 

aku denga naha jerit : woi mira , bg lah aku awek form6 satu !
mira : blablablabla ~

aku tak amek pot ape dorg borak , asek snap gamba jeh aku nmpk . an an . pastuh , aku nmpk miea berjalan ke arah aku :)

mira : oi jah , num hg 017521**** kan ?
aku : yup , ye , asal ?

mira berjalan semula ke tempat asal . *tempat dorg lepak lah ! pastu dye dtg balik kat aku .

mira : naha minx num hg .
aku : sengih-2 , hehe , ye er ?
mira : haha , yelahh , aku kasi kat dye . takpe an ?
aku : asal tak tye aku dulu ?
mira : eleh , galak !
*haha kejam kau miea . btw , tengs kawan , aku suke dye , hahah :)

' i'll never be the same , if we ever meet again ' . . . .  one misscalled :) num naha , hehe . aku takde layan pun , kan ? hahahaha . 

da agak midnight , baru lah kitorg gerak balik . da siap salam bagai , kitorg pun menerjah masok lam perot keta , aku pun mengeluarkan fon aku yg berwane oren tuh , "babai" --> sent to naha .
hahah , bole camtuh ? haha , and phm-2 lah kan , malas cite byk .

kitorg clash sebab , ketidaksefahaman . urmm jodoh tak pnjg lg . whateva pun , kite still kawan kan naha ? tengs ye .

. . . . . . . . end of story . . . . . . . . . . .

fifth couple : emy

yg nih tak bole pakai ! dah tuh jeh . malas aku nak cite pnjg-2 sal dye .



p/s : tiap kali aku coup sume aku gune pggilan laen-2 :)
sebab aku taknak same kan dorg . and for the next person , i wish u are the last one .
penad nak bermain soal haty :')

sekian entry kali ini .
created by : eza arrien

terima kaseh sudi lepaking membaca ^___^